Header background

Tästä ja tulevaisuudesta

Kaisa Peltosen ajatuksia tulevaisuuden päätöksenteosta

Pyöräparkkien putsaustempaus

Jyväskylän Kaupunkifillari on jyväskyläläisten pyöräilyn edistämisestä kiinnostuneiden henkilöiden perustama blogi, jonka tavoitteena on edistää pyöräilyä ja pyöräilyaiheista keskustelua Jyväskylän seudulla ja Keski-Suomessa. Kaupunkifillarissa kirjoitetaan laidasta laitaan ajankohtaisista ja kiinnostavista pyöräilyaiheista. Blogi pyrkii nostamaan esille esimerkiksi kunnallisen päätöksenteon kannalta tärkeitä teemoja. Olen yksi Jyväskylän Kaupunkifillarin kirjoittajista. Koen pyöräilyn edistämisen olevan yksi keskeinen asia siinä, että saamme kaupungistamme viihtyisän ja turvallisen. Hyötypyöräilyn lisääminen tekee hyvää niin ihmisille kuin ympäristöllemmekin. Bloggailen aiheesta lisää myöhemmin!

UponnutJyväskylän Kaupunkifillarin poppoon kanssa haluamme nostaa pyöräparkkien talvihoidon puutteet esille järjestämällä lauantaina 23.2. klo 12-14 pyöräparkkien putsaustempauksen (http://www.facebook.com/events/161737890646307/) . Todellisessa hyötyliikuntatempauksessa näytetään mallia parkkien puhdistamisesta putsaamalla kolilla ja lapioilla muutamia keskeisiä keskusta-alueen pyöräparkkeja. Kaupunki on alkanut vihdoinkin puhdistaa keskustan pyöräparkkeja lukuisien palautteidemme jälkeen. Siitä suuri kiitos Altekille! Tällä hetkellä kuitenkin lähestulkoon kaikki muut parkit ovat edelleen hautautuneina lumeen. Koulujen, oppilaitosten, yritysten, kiinteistöjen ja taloyhtiöiden pyöräparkkeja ei pääsääntöisesti puhdisteta talvisin. Mikäli talvipyöräilyä halutaan lisätä, tulee puitteiden olla kunnossa. Pyöräilystä pitää tehdä erityisesti talvisin helppoa ja mukavaa.

Putsaustempausta varten kokoonnutaan Jyväskylän yliopiston kirjaston edustalle klo 12. Kirjaston edustan parkin puhdistamisen jälkeen siirrytään lapioimaan muutama muu lähialueen parkki puhtaaksi lumesta. Ota oma lapio tai muu lumiväline mukaan (tarjolla myös muutamia lainalapioita) ja tule paikalle!

Tempaus järjestetään Jyväskylän Pyöräilyseuran sekä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan ympäristö- ja liikuntavaliokuntien yhteistyönä.

Aren aukion pyöräparkki oli täysin lumen peitossa, jolloin pyörän parkkeeraminen oli tehty mahdottomaksi

Aren aukion pyöräparkki oli täysin lumen peitossa, jolloin pyörän parkkeeraminen oli tehty mahdottomaksi.

Lumien puhdistamisen jälkeen pyörät oli taas mahdollista parkkeerata helposti. Kaupunkikuvakin siistiytyi hetkessä!

Lumien puhdistamisen jälkeen pyörät oli taas mahdollista parkkeerata helposti. Kaupunkikuvakin siistiytyi hetkessä!

Etkö mitenkään pääse mukaan keskustan putsaustempaukseen? Ei haittaa. Ota lapio ja käy puhdistamassa joku läheinen parkki lumesta! Näin näytät positiivista esimerkkiä. Laita myös viesti parkin ylläpidosta vastaavalle taholle, mieluiten ennen ja jälkeen lapiointia -kuvien kanssa. Haastamme putsaustempauksen myötä kaikki toimijat puhdistamaan pyöräparkit lumesta! Rentoja ranteita lapiointiin!

Lue lisää Jyväskylän pyöräparkkien lumitilanteesta:
http://jkl.kaupunkifillari.fi/blog/2013/02/21/pyoraparkkien-talvikunnossapidosta-ja-parkkien-putsaustempaus-23-2/

Comments ( 0 )

  Leave A Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Jyväskylä
  kaisa.peltonen@vihreat.fi
  040 778 0541

  Ota yhteyttä

  Kiitos, että otit yhteyttä! Viestisi Kaisalle on toimitettu perille. Ohops!Tarkista, että olet täyttänyt kaikki kentät oikein.
  Tyhjennä
  © 2014-2021 Kaisa Peltonen.