Header background

Tästä ja tulevaisuudesta

Kaisa Peltosen ajatuksia tulevaisuuden päätöksenteosta

Kaupunginvaltuusto 4.3.2013

PapersUusi kaupunginvaltuusto kokoontui ensimmäistä kertaa peruskorjatulla  kaupungintalolla maanantaina 4.3. Keskustelu kävi kiivaana kuntajakoselvityksestä, sote-linjauksista sekä Lyseosta, mutta valitettavasti omaishoidontukiasiassa kunnollista keskustelua ei valtuutettujen annettu käydä. Kokous venyi lähes puoleen yöhön, jolloin valtuuston puheenjohtaja katsoi ”parhaaksi” kiirehdyttää toimintaa päättämällä keskustelu heti kahden palautusehdotuksen jälkeen (SDP:n Jari Blom ja SKP:n Riitta Tynjä). Vain toinen palautusehdotus huomioitiin ja SDP:n ehdotus äänestytettiin suurella kiireellä soraäänistä huolimatta. Valtuutetuille ei myöskään annettu mahdollisuutta esittää pyytämiään puheenvuoroja useista vaatimuksista huolimatta.

Molemmat palautusehdotukset olivat lähes samankaltaiset, mutta niillä oli pieni vivahde-ero: SKP:n ehdotukseen oli kirjattu aikaraja ja SDP:n ehdotukseen taas ei. Puheenjohtaja ei kuitenkaan malttanut kuunnella loppuun asti valtuuston mielipidettä, jolloin hänen toimintansa ei palvellut millään tavalla avoimuutta saati sitten demokratiaa. Valtuuston tyytymättömyyden huomasi myös salissa vallinneesta kohinasta ja epätietoisuudesta. Lopputulos olisi ollut luultavasti sama huolimatta siitä, kumpi palautusehdotus olisi tullut äänestykseen tai kuinka monta puheenvuoroa valtuutettujen olisi annettu pitää. Kyse on kuitenkin siitä, miten valtuuston toimintaa ohjataan tasavertaisella tavalla.

Valtuustokokous myös videoitiin ensimmäistä kertaa ja se löytyy edelleen netistä: http://jkl.fi/ajankohtaista/1/0/59769. Avoimuuden kannalta kokousten videointi on erityisen tärkeää ja käyntejä kyseisellä nettisivulla olikin ollut yli 7000!

Tarkemmat tiedot kaupunginvaltuuston päätöksistä löytyvät täältä: http://jkl.fi/ajankohtaista/1/0/59763

Seuraava kaupunginvaltuuston kokous on 25.3.

Comments ( 0 )

  Leave A Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Jyväskylä
  kaisa.peltonen@vihreat.fi
  040 778 0541

  Ota yhteyttä

  Kiitos, että otit yhteyttä! Viestisi Kaisalle on toimitettu perille. Ohops!Tarkista, että olet täyttänyt kaikki kentät oikein.
  Tyhjennä
  © 2014-2021 Kaisa Peltonen.