• KUKA KAISA?

    Vastuullista ja ihmisläheistä päätöksentekoa.

    Slider Background
VIHREÄ VALTUUTETTU JYVÄSKYLÄSTÄ

Kaisa Peltonen

Olen Kaisa Peltonen, 37-vuotias kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu Jyväskylästä. Koulutukseltani olen luokanopettaja sekä mindfulness- ja joogaohjaaja. Toimin tällä hetkellä yrittäjänä Laive Oy:ssa, jossa edistämme ihmisen hyvinvointia ja stressinhallintataitoja. Olen kotoisin Jämsästä, mutta asunut Jyväskylässä jo yli kymmenen vuotta. Vaikuttamis- ja järjestötyön ohella minulle on tärkeää luonto ja ystävät. Vapaa-aikani kuluu luonnossa liikkuen, salilla, joogatunneilla, hyvien elokuvien ja ystävien seurassa.

“Politiikkaa tulee tehdä vastuullisesti, avoimesti ja yhteistyössä muiden kanssa.”

― Kaisa

KOULUTUS

Jämsän lukio-opintojen jälkeen suuntasin vuonna 2003 Jyväskylään. Toimin vuoden verran koulunkäyntiavustajana ja vuonna 2004 pääsin opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon luokanopettajakoulutukseen.

Yliopistolla pääsin täyttämään loppumatonta tiedonjanoani ja opiskelin sivuaineina psykologiaa, elämänkatsomustietoa, draamakasvatusta, tanssipedagogiikkaa ja musiikkia. Jo koulutuksen aikana olin kiinnostunut koulutusjärjestelmän kehittämisestä sekä laaja-alaisesti hyvinvoinnista. Opiskelujen aikana tein paljon luokanopettajan sijaisuuksia sekä opetin nykytanssia lapsille ja nuorille.

Kiinnostus vaikuttamista kohtaan heräsi vähitellen yliopisto-opiskelun aikana. Pääsin edustajistoon varajäseneksi ja lähdin mukaan järjestötoimintaan, joka vei minut vaihdilla mukanaan. Into vaikuttamistyöhön oli syttynyt!

TYÖURA

Toimin luokanopettajana Laukaassa vuosina 2010–2013. Kiinnostuksen kohteena oli kehittää mm. yksilöllisempää opetusta oppilaille sekä tiimiopettajuutta. Opiskelin työn ohella myös erityispedagogiikkaa, kouluttauduin joogaohjaajaksi sekä pyöräily- ja melontaohjaajaksi.

Vähitellen huomasin, että järjestelmien kehittäminen, organisointi ja uuden luominen on yksi vahvuuksistani. Myös yrittäjyys, järjestötyö ja joogaohjaaminen alkoi kiehtoa entistä enemmän. Vuonna 2013 ryhdyinkin osuuskuntayrittäjäksi ja sain mahdollisuuden työskennellä JYPS:in junioritoiminnan koordinaattorina edistäen lasten pyöräilyä.

Tämän jälkeen olen työskennellyt erilaisissa liikkumisen ohjauksen sekä kestävän elämäntavan kehittämishankkeissa. Uusien toimintamallien luominen motivoi minua edelleen valtavasti sillä kehittämishankkeet saavat aikaan muutosta yhteiskunnallisella tasolla.

Vuodesta 2017 lähtien olen toiminut yrittäjänä Laive Oy:ssä jooga- ja mindfulnessohjaajana luoden laaja-alaista hyvinvointia ihmisille. Yrittäjyydessä minua kiehtoo vapauden ja vastuun tasapainottelu sekä mahdollisuus tarjota ihmisille eväitä hyvinvoivaan elämään!

“Edistän ihmisten ja yhteiskunnan hyvinvointia toimimalla luottamustehtävissä ja hyvinvointialan yrittäjänä.”

― Kaisa

POLITIIKKA

Koen, että meidän kaikkien velvollisuus ja oikeus on kehittää yhdessä yhteiskuntaamme eteenpäin rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Yhteiskunnan tulee tukea yksilöiden hyvinvointia ja taata jokaiselle tasapuoliset mahdollisuudet elää hyvää elämää riippumatta sukupuolesta, tulotasosta tai kansalaisuudesta. Arvostan suvaitsevaisuutta, tasa-arvoa, avoimuutta ja kestäviä valintoja niin ihmisen kuin ympäristön kannalta.

Opiskeluaikanani toimin ylioppilaskunnan edustajiston varajäsenenä. Vuonna 2012 jyväskyläläiset äänestivät minut ensikertalaisena Jyväskylän kaupunginvaltuustoon ja edelleen jatkokaudelle vuonna 2017 ja vuonna 2021.

Vihreissä koen omakseni etenkin eettisyyden ja arvojen laajakatseisuuden. Mielestäni resurssiviisas ja tulevaisuudenkestävä päätöksenteko ovat tärkeitä edellytyksiä paremman ja kestävämmän tulevaisuuden luomiseksi meille kaikille!

Sidonnaisuuteni

Yhdistykset ja yritykset

Jyväskylän pyöräilyseura JYPS ry, jäsen
Pyöräilynohjaajat ry, jäsen
Melanvilauttajat ry, jäsen
Suomen retkiluistelijat ry, jäsen
Punainen risti, jäsen
Laive Oy, omistaja

Vaalirahoitus kunnallisvaaleissa 2012

Vaalirahoitukseni kunnallisvaaleissa oli 50 euroa (ehdokasmaksu), jonka kustansin omista varoista.

Vaalirahoitus eduskuntavaaleissa 2015

Vaalirahoitukseni eduskuntavaaleissa oli 1000 euroa, joka muodostui omista varoista ja lahjoituksista.

Vaalirahoitus kuntavaaleissa 2017

Vaalirahoitukseni kuntavaaleissa on noin 400 euroa, joka muodostui omista varoista ja lahjoituksista.

Vaalirahoitus kunnallisvaaleissa 2021

Vaalirahoitukseni kunnallisvaaleissa oli 155 euroa, joka muodostui omista varoista ja lahjoituksista.

Jyväskylä
kaisa.peltonen@vihreat.fi
040 778 0541

Ota yhteyttä

Kiitos, että otit yhteyttä! Viestisi Kaisalle on toimitettu perille. Ohops!Tarkista, että olet täyttänyt kaikki kentät oikein.
Tyhjennä
© 2014-2021 Kaisa Peltonen.